Нові можливості для постраждалих регіонів: Миколаївська ОВА та UADAMAGE підписали меморандум про співпрацю

  • 09:52
  • 04.10.2024
461962230_926473349514479_361356459574146615_n

У серпні Миколаївська обласна військова адміністрація та UADAMAGE, за сприяння управління з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОВА, підписали меморандум про співпрацю.

Підписантами стали начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім та СЕО UADAMAGE Віталій Лопушанський.

Ця співпраця відкриває нові можливості для реалізації спільних проєктів у сфері відновлення та розвитку постраждалих територій Миколаївської області. Використовуючи технології штучного інтелекту, UADAMAGE буде працювати над тим, щоб прискорити процес відновлення інфраструктури та економіки Миколаївщини.

Спільна робота буде зосереджена на таких ключових напрямках:

● аналіз пошкоджень будівель та інфраструктури для розробки ефективних стратегій відновлення;

● аналіз замінування територій та підтримка у плануванні робіт з розмінування;

● розробка інтерактивних звітів для візуалізації результатів оцінки. Це дозволить команді Миколаївської ОВА користуватися своїми даними та отримати доступ до нових цифрових інструментів платформи UADAMAGE.

Зазначимо, що на початку 2023 року команда UADAMAGE вже співпрацювала з Миколаївською ОВА в рамках масштабного проєкту разом із MissionEast та Neo-Eco Ukraine, де було оцінкно пошкодження у 70 населених пунктах області. Метою було не лише оцінити рівень руйнувань, але й дослідити можливості переробки будівельних матеріалів та створити основу для макроекономічного планування відновлення регіону. Детальніше про цей проєкт можна дізнатися тут.

У 2024 році UADAMAGE планує оновити та розширити аналіз на всі постраждалі території Миколаївської області, щоб прискорити їхнє повернення до нормального функціонування.

«Цей меморандум є важливим кроком, оскільки він дозволить значно посилити наш внесок у відновлення та розвиток регіону, а також створить міцну основу для обміну знаннями та досвідом у сфері відбудови та розмінування. Ми з нетерпінням очікуємо можливості реалізувати наші амбітні плани та сподіваємося, що завдяки цьому більше міст і громад дізнаються про наші ініціативи», - зазначив Віталій Лопушанський.

Новини

5 жовтня 2024
4 жовтня 2024