Пʼяний мешканець Миколаївщини вчинив погром у церкві та осквернив ікону

  • 09:52
  • 03.10.2024
2024-10-02 16.50.08

У вересні до відділення поліції №1 Вознесенського райуправління поліції надійшло повідомлення від священнослужителя церкви про те, що невідомий чоловік у стані сп’яніння у храмі висловлювався нецензурною лайкою та пошкодив церковне майно.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 50-річний мешканець Братського у стані сп’яніння зайшов у храм, в якому перебували прихожани. Там чоловік почав поводитися зухвало та нецензурно висловлюватися на адресу присутніх. У подальшому зловмисник скинув на підлогу вази з квітами, які розбилися, та підсвічники з церковними свічками і лампадками.

На зауваження присутніх чоловік не покинув будівлю та у подальшому скинув на підлогу релігійну святиню - ікону, внаслідок чого розбилося скло та кіот (рама).

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили зловмиснику про підозру у скоєні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю» та ст. 179 Кримінального кодексу України «Осквернення релігійних святинь». За скоєне фігуранту загрожує до трьох років ув’язнення.

Досудове розслідування триває.

 

Новини

3 жовтня 2024
2 жовтня 2024