Данія виділила нові пакети допомоги для Миколаєва – на цей раз на 2 мільярди гривень

  • 08:18
  • 18.09.2024
fee4f021e01919b22ffbbf3f47f2912e.i999x999x670

Данія виділяє новий пакет підтримки для Миколаївської області у розмірі 44 мільйони євро.

Про це повідомили в Миколаївській ОВА.

У вівторок, 17 вересня, у Миколаєві відбулося засідання Координаційного комітету партнерства між Миколаївщиною та Королівством Данія. Під час нього для України було затверджено IV та V пакети фінансової допомоги від Данії на суму 64 мільйони євро, 44 з яких – для Миколаївської області (44 мільйони євро – це приблизно 2 мільярди гривень). 

“Пакети допомоги передбачають забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду, водозабезпечення регіону, відновлення критично важливої соціальної інфраструктури та громадських інституцій, залучення нових інвестицій, підтримку жителів громад та міста у відновленні після кризових ситуацій та розбудові стійкості, реабілітацію та доступ до критично важливих послуг у сфері освіти, захисту та психічного здоров'я і психосоціальної підтримки”, - повідомили в ОВА.

До реалізації допомоги будуть залучені такі організації, як: NEFCO, ЮНОПС, DRC, KL, ПРООН, Енергетичне співтовариство, Данський Червоний Хрест, Save the Children Данія, DanChurchAid.

 

 

За словами посла Данії Олє Егберга Міккельсена, окрім співпраці на рівні держава-регіон, ця допомога передбачає підтримку Миколаївщини данським бізнесом. А саме, відбудову та модернізацію Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова, а також, за програмою будівництва соціального житла, забезпечення області модульними, а міста – багатоквартирними будинками.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підтримав таку ініціативу та зазначив, що місцева влада буде сприяти прозорості та доброчесності у використанні наданої допомоги. 

Нагадаємо, що Данія є головним меценатом Миколаєва зі сторони Євросоюзу. Уряд країни допомагає Миколаєву відбудувати інфраструктуру, зруйновану росіянами.

Новини

19 вересня 2024
18 вересня 2024