Подоляк: Не існує жодного плану, де фігурувало б заморожування війни або передача територій росії

  • 07:30
  • 18.09.2024
c42d080-podolyak690

Україна не має жодного плану щодо завершення війни, де фігурувало б заморожування бойових дій, припинення вогню або передача росії якихось територій.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в етері російськомовного телеканалу «Настоящее время» (проєкт «Радіо Свобода» та «Голосу Америки»).

Радник зауважив, що президент Володимир Зеленський неодноразово говорив, що не може бути жодного заморожування конфлікту, адже це тільки дасть змогу росії накопичити додаткові ресурси та продовжити війну. 

«Тому, звичайно ж, немає жодних концепцій поступки територій, немає жодних концепцій заморозки конфлікту», —  запевнив він.

Також Подоляк наголосив, що офіційна позиція Києва лише одна: війна має закінчитися поразкою рф.

«Поразку російської федерації можна забезпечити певною кількістю зброї. Тобто, грубо кажучи, військовий, дипломатичний, економічний і політичний примус. Плюс Курська операція, яка показує, що справді можна ефективно працювати, зокрема на території росії», — заявив посадовець. 

Подоляк підтвердив, що Курська операція фігурує у плані перемоги. На його думку, це «істотно впливатиме» на соціальні настрої в росії, а також «суттєво тиснутиме» на оточення лідера рф володимира путіна і вестиме до фіналу війни.

За словами радника глави Офісу президента, союзники із Заходу зацікавлені в тому, щоб «міжнародне право домінувало», але для цього мають бути тактичні чи стратегічні поразки москви, оскільки все інше призводитиме лише до ескалації.

«Якраз таки неправильний фінал цієї війни призведе до ескалації ситуації не лише у Східній Європі, а й у Європі в цілому, і це очевидно для наших західних союзників. Інше питання — бюрократія, швидкість ухвалення рішень, готовність дійсно перестати ховатися за ось цими міфічними "червоними лініями", точніше розмірковувати про них тощо», — заявив Подоляк.

Новини

19 вересня 2024
18 вересня 2024