У Миколаєві лише 8% будинків отримали акти готовності до опалювального сезону

  • 17:37
  • 16.09.2024
560be20451a7b_teplo

У Миколаєві лише 8% будинків отримали акти готовності до опалювального сезону, хоча всі роботи з підготовки систем теплоспоживання мали бути виконані до 15 вересня.

Про це повідомляє пресслужба "Миколаївоблтеплоенерго".

Зазначається, що переважна більшість балансоутримувачів житлових будинків проігнорували виконання заходів з підготовки внутрішньобудинкових систем до роботи в опалювальному періоді, тим самим створивши ризики щодо якісного та своєчасного початку сезону.

"Зауважимо, що основним у підготовці кожної системи є:

⁃ ревізія запірної арматури;

⁃ заміна дефектних ділянок;

⁃ гідравлічні випробування внутрішньобудинкової системи, елеваторних теплових вузлів, теплових вводів;

⁃ відновлення пошкодженої ізоляції;

⁃ гідропневматичне промивання та ін.", – пояснили в "Миколаївоблтеплоенерго".

Ігноруючи виконання вищеперерахованих робіт, балансоутримувач цілеспрямовано нехтує нормами чинного законодавства, провокуючи залишити мешканців взагалі без опалення. Оскільки теплопостачальник залишає за собою право не подавати теплоносій у разі відсутності акту готовності внутрішньобудинкової системи опалення до зимового сезону.

"Наразі такі акти отримали лише близько 8% усіх будинків-споживачів послуг ОКП «Миколаївоблтеплеонерго». І навіть у разі подачі тепла до житлового будинку теплопостачальником, його розподіл всередині залежить саме від якісної підготовки ЖЕКом/ ОСББ/ керуючою компанією - кому, до речі, ви щомісяця сплачуєте кошти за утримання будинку", – додали в дописі.

Дізнатися чи готовий до опалювального періоду станом на 15 вересня 2024 року саме ваш будинок можна за посиланням: https://cutt.ly/5eTa4Qsq

Новини

18 вересня 2024
17 вересня 2024