«Ми нічого не протермінували»: Мер Сєнкевич заявив, що міськрада готує документи, щоб Кім завершив процес деколонізації топонімів у Миколаєві

  • 10:53
  • 12.07.2024
сенкевич125

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що міська влада не протермінувала прийняття рішення щодо перейменування топонімів місті. Хоч і право на прийняття відповідного рішення по Закону вже перейшло очільнику Миколаївської ОВА Віталію Кіму. 

Про це Олександр Сєнкевич заявив 11 липня під час брифінгу.

Як відомо, під час сесії міськради 27 червня депутат Андрій Янтар заявив, що Миколаїв "пасе задніх" та попросив мера Сєнкевича прискорити процес деколонізації топонімів у місті.

— Якщо міська рада у визначені законом терміни не робить цього, вона нічого не протерміновує. Вона просто втрачає право на перейменування. Далі це право проходить міському голові, якщо міський голова цього не зробив у визначений термін — він теж втрачає це право. І це право переходить до голови обласної військової адміністрації, – заявив мер.

Він також запевнив, що комісія, яка напрацьовувала пропозиції до перейменування, та міськрада не затягували час спеціально, а намагались провести максимально відкриті процедури спілкування з місцевою громадою. 

Олександр Сєнкевич відмітив, що наразі міськрада готує всі документи для передачі очільнику Миколаївської ОВА, який на основі цих висновків зможе затвердити перейменування топонімів у місті.

Він додав, що аналогічна ситуація була і в 2015 році під час перейменування топонімів.

— В 2015 році все було так само. Ми передали всі свої наробки і пропозиції, після цього голова обласної державної адміністрації, тоді ще Вадим Меріков, змінивши назви декількох вулиць, які вважав за потрібне, і мав право це зробити, затвердив рішення. Тому ми нічого не протермінували. Все зараз буде зроблено, хоч і не в терміни, ми хотіли щоб це зробила міська рада, але максимально відкрито та прозоро, – додав Сєнкевич.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024