Генератори в багатоповерхівках не можна використовувати навіть на балконах — Держенергонагляд

  • 14:27
  • 11.07.2024
1554489_2683074

Електрогенератори можна встановлювати лише на відкритому повітрі не менше ніж за 6 метрів від вікон, дверей або гаражів. Використовувати їх у багатоповерхових будинках не можна навіть на балконах.

Про це нагадала Державна інспекція енергетичного нагляду України.

Також в органі зазначили, що перед та під час використання генератор має бути сухим. Для цього його потрібно захистити від атмосферних опадів та підтоплень. Якщо ж торкнутися мокрого генератора або підключених до нього приладів, можна зазнати ураження струмом.

Перед заправленням приладу йому треба дати охолонути, в іншому разі — паливо може спалахнути та викликати пожежу. Забороняється також зберігати запас бензину поряд із генератором.

У Держенергонагляді також пояснили, що для під’єднання генератора до внутрішніх електричних мереж будівлі її спершу треба від’єднати від зовнішніх мереж. Якщо не виконати цю умову, то в разі раптового відновлення зовнішнього електропостачання може статися коротке замикання.

Якщо в будинку часто вимикають електроенергію, у Держенергонагляді порадили під’єднати генератор до внутрішньої мережі через перекидний рубильник або систему автоматичного ввімкнення резерву (АВР).

Крім того, генератор забороняють підключати до мережі будівлі, якщо його потужність значно перевищує пропускну здатність розетки: як правило, вона витримує не більше ніж 3,5 кВт.

Перевищення максимального навантаження призведе до нагріву контактних з’єднань, пошкодження ізоляції та, як наслідок, короткого замикання й виникнення пожежі в будівлі.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024