У шести громадах Миколаївщині визначено місця для тимчасового зберігання відходів від руйнувань

  • 12:55
  • 11.07.2024
08169d9dfa5be59168ee4c3dcacf0c10.i999x999x670

У Миколаївській області відтепер визначено шість місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань. 

Про це заявила начальниця управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА Олександра Єфименко на своєму брифінгу, 10 липня.

— У зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну в громадах області утворились відходи від руйнувань. Вони накопичуються та несуть загрозу навколишньому середовищу. Для Шевченківської територіальної громади визначено одне місце тимчасового зберігання відходів від руйнування, – повідомила Єфименко.

Таким чином станом на 1 липня 2024 року в області визначено шість місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань. Це в Миколаївській, Снігурівській, Новобузькій, Інгульській та Привільненській громадах, такі місця були затверджені відповідними розпорядженнями начальника Миколаївської ОВА.

Також Олександра Єфименко розповіла, що щомісячно управління узагальнює інформацію від громад стосовно об'ємів відходів від руйнувань та звітує Міндовкілля. І так станом на 1 липня 2024 року обсяг утворених відходів становить 5 тисяч 938 тонн за даними громад.

Крім того, у звʼязку з великою кількістю відходів громади інформують управління про потребу у важкій техніці.

— Громади області інформують, що необхідна важка техніка для розбору, для перевезення відходів від руйнувань, а саме — бульдозери, автокрани, самоскиди, екскаватори. Це важливо для перевезення відходів, на місця тимчасового зберігання або на існуючі полігони, та подальшої утилізації цих відходів шляхом дроблення для повторного використання у будівництві та ремонті доріг, – додала посадовиця.

За словами начальниці управління, Миколаївську ОВА співпрацює з міжнародними донорами, щодо можливості передачі для області подрібнювача будівельних відходів. Крім того до комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2021-2027 роки включено захід придбання та впровадження установок обладнання та машин для збору, транспортування, перероблення, знешкодження та складування побутових відходів та відходів руйнувань. Реалізація цього заходу можлива за наявності фінансування.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024