У Корабельному районі реконструюють водомережу: Миколаїв та NEFCO підписали угоду про інвестиційний грант

  • 11:34
  • 11.06.2024
водоканал

Миколаївська міська рада та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) підписали угоду про надання інвестиційного гранту на реконструкцію системи водопостачання у Корабельному районі міста.

Про це повідомляє МКП «Миколаївводоканал».

Угода передбачає виділення коштів у розмірі до 40 мільйонів данських крон (приблизно 5,36 мільйона євро), які будуть спрямовані на реалізацію проекту та допоміжні заходи. Фінансування надано Данією через програму сталого фінансування інфраструктури Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF).

Стартова зустріч з цього приводу вже відбулася. У ній взяли участь представники міської ради, Миколаївводоканалу, консультанти з впровадження проекту iC consulenten та представники NEFCO.

Існуюча водопровідна мережа Корабельного району стикається зі значними проблемами, такими як поганий технічний стан та великі втрати води через зношені труби, які сягають близько 40%. Реалізація цього проекту сприятиме значному покращенню ситуації. Після завершення реконструкції водопостачання у Корабельному районі буде значно покращено, що відчують понад 70 000 мешканців міста.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024