Google більше не зберігатиме історію переміщень користувачів

  • 07:17
  • 10.06.2024
google-searching-for-5-in-vodafone-idea-report

Технологічна компанія Google повідомила, що більше не зберігатиме за замовчуванням інформацію про місцеперебування користувачів. Це рішення є частиною загальної тенденції компанії зменшувати обсяг збережених особистих даних, пише The Guardian.

Функція «хронологія» (раніше відома як «історія місцеперебування») все ще працюватиме для тих, хто захоче її використовувати. Це означає, що користувачі зможуть переглядати історію своїх поїздок за останні роки, щоб дізнатися, де вони були в певний час.

Однак усі дані, необхідні для роботи цієї функції, тепер зберігатимуться локально на телефонах або планшетах користувачів, а не на серверах Google.

У листі, надісланому користувачам Google Maps, компанія повідомила, що в них є час до 1 грудня, щоб зберегти всі свої старі маршрути, перш ніж вони будуть видалені назавжди.

Користувачі все ще зможуть створювати резервну копію своїх даних, якщо вони не хочуть їх втрачати або хочуть синхронізувати їх між пристроями, але тепер це потрібно буде робити вручну.

Крім того, Google скорочує стандартний термін зберігання історії розташування. Тепер компанія видалятиме дані про місцеперебування користувачів через три місяці, замість півтора року, як було раніше.

Офіційна причина змін не уточнюється, але Google зазначає, що користувачі можуть захотіти видалити інформацію про своє місцеперебування, наприклад, «плануючи вечірку-сюрприз».

Компанія також наголошує на конфіденційності та безпеці даних користувачів, запевняючи, що інформація про розташування ніколи не продається стороннім особам, зокрема рекламодавцям.

Проте на Google чиниться дедалі більший тиск щодо захисту конфіденційності розташування користувачів, особливо з огляду на агресивні методи правоохоронних органів, які використовують цю інформацію.

Правоохоронці можуть подавати запити на масовий збір даних, вимагаючи від Google інформацію про всіх користувачів у певному регіоні за певний час. Це означає, що дані багатьох людей, які навіть не пов’язані з жодним злочином, окрім сигналу GPS, можуть потрапити до рук правоохоронців.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024