Колишнього одеського військкома Борисова повторно затримали на виході із СІЗО

  • 07:53
  • 29.05.2024
200457-1_large

Співробітники ДБР затримали в Києві ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім звинуваченням і він збирався залишити СІЗО.

Про це повідомила пресслужба ДБР у вівторок, 28 травня.

«Бюро отримало інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон», – йдеться у повідомленні.

Співробітники ДБР затримали ексчиновника у Києві сьогодні, 28 травня. Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 ККУ).

Як відомо, проти Борисова відкрито кримінальне провадження за кількома статтями КК України. У 2023 році ДБР затримало колишнього військкома і суд помістив його під варту. Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 млн гривень, проте поступово суди зменшили суму застави до 12 млн гривень.

Колишньому військовому вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024