У Раді пропонують продовжити термін оновлення військово-облікових даних

  • 07:30
  • 29.05.2024
picture2_verhovnaja-rada-n_367798_p0

Народний депутат та член парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Федір Веніславський вважає, що продовження терміну оновлення військово-облікових даних до 150 днів, як пропонують деякі депутати, є «політичним піар-ходом».

Про це він сказав у коментарів для LIGA.net.

За його словами, законопроєкт, який готують деякі депутати, зокрема Володимир Ар’єв, є політичним піар-ходом, адже підстав вважати, що наявні способи не дозволяють оновити дані, немає.

Раніше Ар’єв в етері для телеканалу «Еспресо» заявив, що система ТЦК «виявилася не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані». За його словами, навіть якщо людина вирішить оновити дані через застосунок «Резерв+», то може побачити там інформацію про розшук, і все одно муситиме йти до ТЦК, щоб це виправити. 

Тож депутат каже, що всі військовозобов'язані не встигнуть оновити дані протягом 60 днів, як того вимагає закон про мобілізацію, а тому він хоче зареєструвати законопроєкт, який збільшить цей термін до 150 днів.

– Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК й питання, які можна вирішити лише після відвідування територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн, — заявив Ар’єв.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024