Зеленський: Біля кордону росія збирає ще одне угруповання військ

  • 16:29
  • 26.05.2024
зеленск

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення на тлі зруйнованої російським ударом типографії у Харкові і завив, що росія готується до спроби наступальних дій і збирає ще одне угруповання військ біля кордону — за 90 кілометрів звідси на північний захід.

– Той, хто все це робить, не хоче миру. Чи хоче росія діалогу? Україна має найбільший у світі досвід обману з боку росії на перемовинах. Обману, який, зокрема, був прикриттям росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля — Саміт миру за участю лідерів, яких росії не обманути, — додав він.

Саміт миру розпочнеться 15 червня у Швейцарії. Туди приїдуть понад 80 країн світу.

Головне управління розвідки Міноборони України очікує, що росіяни після активних дій на Харківщині почнуть наступ на Суми, аби розтягнути резерви українських військ і відволікти їх від участі в бойових діях в інших регіонах. На Сумщині продовжується евакуація з прикордонних населених пунктів, а 13 травня почали евакуювати жителів Білопілля та Ворожби.

Російські окупанти останнім часом посилили обстріли Сумщини, а також збільшили активність своїх ДРГ на прикордонні. За словами речника Державної прикордонної служби, російські диверсанти заходять на територію регіону по кілька разів на тиждень.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024