Мер Сєнкевич розповів, як розвиває співробітництво Миколаєва з міжнародними партнерами і запевнив, що його відрядження не оплачуються з бюджету

  • 11:21
  • 25.05.2024
Снимок экрана 2024-05-22 в 14.18.46

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів про результати своїх останніх відряджень до європейських міст. З партнерами він обговорював питання водозабезпечення міста, післявоєнного відновлення, а також можливі майбутні співраці та партнерство.

Про це він розповів під час свого брифінгу 21 травня.

— Спочатку я був у Берліні та Стокгольмі, де обговорив питання водозабезпечення Миколаєва, післявоєнного відновлення. Також зустрівся з консультантами та учасниками програми "Розвитку потенціалу Стокгольмської бізнес-школи" аби обговорити питання, які ми підготували разом з МиколаївWater Hub. Зустрілися з представниками Siemens AG, з консультантами банку ЄБРР та Архітектурним бюро щодо відновлення Миколаєва, – зазначив він.

Також мер взяв участь у Бізнес Форумі при Міністерстві Економічного Співробітництва та у міжнародній конференції в Стокгольмі "Переосмислення українських міст", де налагодив контакти зі скандинавськими партнерами. 

Крім цього, Олександр Сєнкевич встановив партнерські зв’язки з мером берлінського району Темпельхоф-Шенеберг, паном Ольтманом та ініціював започаткування муніципального партнерства з містом Мальме та Крістіансанн. В останньому із генеральним директором порту обговорював роботу "зернового коридору" та безпеку судноплавства у Чорному морі.

— Порт Крістіансанна належить в більшості місту, тобто гроші від оперативного управління отримує сам муніципалітет. Вони прийшли до того, що частину цього порту використовують для будівництва житла, публічних зон, а сам порт переносять за місто. Я думаю, що це класна модель і Миколаїв міг би стати пілотним проєктом в цьому напрямку, - зазначив мер.

В Італії Олександр Сєнкевич взяв участь в урочистому засіданні Загальної конфедерації італійської промисловості Confindustria Регіону Сицилія в Катанії, де зустрівся з представниками влади, бізнесу та керівниками підприємств регіону. Головними темами зустрічей були відновлення зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури Миколаєва та співпраця підприємців. За словами мера, сицилійські підприємцізацікавились будівництвом міської інфраструктури, сільським господарством та водопостачанням.

Також мер відвідав підприємство Plastica Alfa – регіональну провідну компанію з виробництва сучасних пластикових елементів для систем водопостачання, де обговорювали питання водозабезпечення Миколаєва.

Наостанок Олександр Сєнкевич зазначив, що його закордонні відрядження не оплачуються з місцевого бюджету, їх або сплачує приймаюча сторона або мер витрачає свої власні кошти.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024