Військове КЕУ на Миколаївщині підозрюють у «розпилі» ₴10 млн на закупівлі деревини для ЗСУ, — розслідування

  • 10:20
  • 20.05.2024
hroshi-65c0a758

Військовослужбовців з Миколаївського квартирно-експлуатаційного управління командування сил логістики ЗСУ підозрюють у закупівлі деревини для потреб оборони за завищеними цінами. 

Про це стало відомо з розслідування голови антикорупційного центру «Межа» Мартини Богуславець на Економічній правді.

Як зазначає розслідувачка, військові в змові з окремими компаніями заключили прямі договори без прозорих конкурсі, сума яких склала 46 мільйонів гривень. 

За два роки з початку вторгнення управління закупило дрова за ціною близько 3000 гривень за один кубічний метр. Хоча ринкова ціна на третину дешевша, а у лісових господарств Миколаївської області ДП «Ліси України» — дешевше вполовину.

Закупки проводились через наступні компанії ТОВ «Прима Терра», ТОВ «Лайт грін», ПП «Сангрія люкс», ТОВ «Темний промінь».


Графіка: Економічна правдаГрафіка: Економічна правда

Компанії частково повʼязані між собою. Наприклад, ТОВ «Прима Терра» та ТОВ «Темний промінь» зареєстровані за однією й тією ж адресою по вулиці Мала Морська, будинок 108, офіс 709. Обидві спеціалізуються на торгівлі або тваринництві.

ПП «Сангрія люкс» веде роздрібну торгівлю напоями в спеціалізованих магазинах. Компанія має один і той самий номер разом з ТОВ «Темний промінь» і перереєстровані на громадянку Узбекистану Зулайхо Рахматіллаєву. 

Компанія ТОВ «Лайт грін», заснована у 2023 році, так само не спеціалізується на постачанні деревини, а займається торгівлею та рослинництвом. Її керівника раніше звинувачували в ухиленні від сплати податків.

Наразі на майно компаній Заводський районний суд Миколаєва наклав арешт.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024