Забруднювали повітря викидами: на Миколаївщині судитимуть працівника олійнопереробного заводу

  • 10:33
  • 14.05.2024
288749_66420d2e4ba3c9_72193200

На Миколаївщині судитимуть посадовця олійнопереробного заводу, який допустив викид в атмосферу забруднюючих речовин.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Вказується, що наприкінці 2021 року до інспекції надійшло колективне звернення  мешканців одного з міст в Миколаївській області щодо забруднення атмосферного повітря та систематичних димових викидів із труб олійнопереробного заводу.

Фахівці перевірили підприємство та виявили, що воно пів року працювало без наявності дозволу на викиди. Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності .

«Також було розраховано суму збитку, завданого атмосферному повітрю наднормативними викидами забруднюючих речовин – понад 300 тисяч  гривень, та пред’явлено претензію для відшкодування збитків. В зв’язку з несплатою збитків у добровільному порядку, інспекція звернулась до Миколаївської  обласної прокуратури», — йдеться у повідомленні екоінспекції.

Крім того,  в 2023 році підприємство не припинило порушувати природоохоронне законодавство та до інспекції почали знову надходити численні скарги. Інспекцією направлено заяву про злочин до Спеціалізованої екологічної прокуратури Миколаївської обласної прокуратури, за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 241 Кримінального кодексу України.

«Державні інспектори були залучені у якості спеціалістів у досудовому розслідуванні та розрахували збитки внаслідок забруднення атмосферного повітря -  300 тисяч гривень. На даний час слідчі завершили досудове розслідування, обвинувальний акт за фактом забруднення атмосферного повітря скеровано до суду. Відповідно до санкції інкримінованої статті правопорушнику загрожує до трьох років обмеження волі», — йдеться у повідомленні.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024