Миколаївська ОВА розраховує отримати з держбюджету ₴300 млн на облаштування укриттів у школах

  • 13:56
  • 08.05.2024
1

Миколаївська обласна військова адміністрація надіслала Міністерству освіти і науки перелік шкіл, в яких за державний кошт розраховують облаштувати укриття.

Йдеться про облаштування протирадіаційних укриттів та споруд подвійного призначення у 10 школах області на загальну суму близько 300 мільйонів гривень, повідомили «НикВести» в Миколаївській ОВА.

У переліку навчальні заклади:

  • Баштанського району (Снігурівський ліцей №3);
  • Миколаївського району (Миколаївський ліцей №38, Березанський ліцей, Новофедорівський ліцей);
  • Вознесенського району (Богданівський ліцей з гімназією та початковою школою, Олександрівський ліцей імені Тараса Шевченко, Прибузький ліцей);
  • Первомайського району (Врадіївський ліцей №2, Первомайський ліцей «Ерудит», Арбузинський ліцей №2). 

Ці навчальні заклади ОВА обрала з переліку тих, які подали місцеві ради до екосистеми DREAM та які відповідають визначеним Каміном вимогам. Тепер комісія Міносвіти має визначати перелік закладів, в яких будуть облаштовувати укриття. 

«В установленому порядку обласна військова адміністрація підтримала в повному обсязі всі отримані проєктні заявки та подала на розгляд Міністерству освіти і науки України перелік проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти Миколаївської області», – сказали в ОВА.

Новини

19 травня 2024
18 травня 2024