Судитимуть мешканку Первомайська, яка поширювала матеріали із закликами щодо захоплення України

  • 09:32
  • 08.05.2024
Знімок екрана 2024-05-07 113448

Прокурором Первомайської окружної прокуратури  Миколаївської області  затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 52 річної жительки міста Первомайськ за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до дій зі зміни меж територій та державного кордону України,  поширення матеріалів, у яких міститься ознаки виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію рф України, розпочату у 2014 році (ч. 1ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

Слідством встановлено, що зловмисниця є активною користувачкою російської соціальної мережі «Одноклассники». Вона була підписана на ворожі пропагандистські сторінки, з яких активно поширювала публікації із закликами до вчинення насильницьких дій зі зміни меж території та державного кордону України.

Крім того, зловмисниця поширювала матеріали, в яких містилися російські наративи щодо "нацизму", дискредитації Сил оборони та викривлення історичних фактів про Україну.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Новини

19 травня 2024
18 травня 2024