Українка потрапила до Книги рекордів Гіннеса із найдовшим у світі волоссям

  • 13:56
  • 24.04.2024
6054fba6ee9453d5533ddbf01f33ae25

Українка Алія Насирова увійшла до Книги рекордів Гіннеса з волоссям довжиною 257,33 сантиметра. Відтепер це офіційно найдовше волосся, яке є в живих жінок сьогодення.

Волосся Алії майже на 92 сантиметри довші за її власний зріст — 165 сантиметрів. Її пасма навіть довші за найвищу людину у світі, чий зріст становить 251 сантиметр.

35-річна рекордсменка стверджує, що ніколи сильно не стриглася, лише трошки підрізала кінчики, аби волосся залишалося здоровим і міцним.

Алія поділилася, що миє волосся раз на тиждень, і їй потрібно близько півгодини, щоб усе його вимити, тоді як на нанесення маски у жінки йде ще дві години. Оскільки сушити волосся феном Алія не любить, вона дає своїм пасмам висохнути природним шляхом, а це може тривати до доби. На розчісування у жінки йде від півгодини до години.

– Я дотримуюся кількох простих правил, щоб зберегти своє волосся здоровим. Я не фарбую його, користуюся тільки натуральними продуктами і дуже рідко — хною, наношу на волосся натуральні маски і масла, в основному готую їх сама, ніколи не розчісую мокре волосся і не користуюся феном. Крім того, я регулярно підстригаю посічені кінчики, їм здорову їжу і не вживаю алкоголю. Приймаю вітаміни та роблю масаж шкіри голови, іноді відвідую море чи океан, щоб просочити волосся всіма природними мінералами, — поділилася рекордсменка.

Щодня Алія заплітає волосся в пучок, бо інакше воно волочитиметься по підлозі.

Алію надихнули її мама та бабуся, які теж мають дуже довге волосся, а також казкова героїня Рапунцель, з якою її часто порівнюють.

Своїм рекордом жінка сподівається надихнути людей «насолоджуватися людською красою та бути природними».

Алія зараз живе в Словаччині, заробляє на життя художницею та графічним ілюстратором, а також у соцмережах завдяки своїм довгим волоссям.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024