У Миколаєві на Намиві висадили більше 35 дерев

  • 08:31
  • 23.04.2024
3a4890ba727ff2e9

До Всеукраїнського Дня довкілля у Миколаєві 20 квітня відбулася благодійна акція "Дерево – життя громади". Під час події в прибережній зоні мікрорайону Намив висадили липи, сосни та катальпи.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Організувала благодійну акцію громадська організація "Центр розвитку туризму та збереження екології "Збережи світ" за підтримки міськради та "Агенції розвитку Миколаєва".

За словами представниці ГО "Центр розвитку туризму та збереження екології "Збережи світ" Тетяни Коваль, загалом висадили 16 сосен, 20 лип та дві катальпи.

"Для нас дуже великий показник, що у такий нелегкий час для того, щоб зробити добро для міста сім’ї, звичайні містяни, великий, малий, середній бізнеси долучаються до нас і я сподіваюся, що надалі також буде більш масштабно, класно і дружньо", — говорить Тетяна Коваль.

Місцева жителька Христина прийшла разом із сином Назаром. Зі слів жінки, мріє колись прогулятися цим пляжем разом із сім'єю, яку нині розділила війна.

"Мій син, наприклад, він не бачив ще мирного неба, і тому ми кожен день, як батьки хочемо показати нашим дітям, що є трошки інше життя, що потрібно щось робити, творити, садити".

Також до висадки дерев доєднався керівник відновлення та розвитку Миколаївської територіальної громади Віктор Сікаленко. Чоловік каже, стурбований кліматичними змінами, які можуть вплинути на Миколаївщину.

"Саме збереження зелених насаджень і їх збільшення на території півдня України — це зменшить ризик того, що може статися у майбутньому, наші виклики у майбутньому", — розповідає Віктор Сікаленко.

Представниця "Миколаївських парків" Олена Доргаліс говорить, віднині дерева утримуватиме комунальне підприємство. Під час висадки працівники допомогли з інвентарем та підвозом води.

Дерева саджали протягом двох годин. До заходу долучилися понад 50 людей, серед них — волонтери, місцеві жителі, студенти, військові та рятувальники.

За словами Тетяни Коваль, наступну акцію планують організувати восени 2024 року.

Новини

3 травня 2024
2 травня 2024