Мер Сєнкевич розповів про плани щодо відновлення суднобудування в Миколаєві

  • 10:20
  • 02.05.2024
75dd3b8c4060a579

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич висловив свою думку щодо відновлення суднобудування в місті.

Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Так, міський голова вважає, що це має бути не в такому масштабі, як було у Радянському Союзі, але цю ідею, звісно ж, розглядають.

«Ми повинні використовувати наші переваги: вихід до моря, портову зону. Але все це буде неможливо без додаткових фінансових інструментів, таких як спеціальні економічні зони. Якщо ми кажемо про Миколаїв, Харків, Херсон — це про близькість до росії, це про ризики. Якщо ми кажемо про ризики, то чим вони вище, тим більше повинна бути маржинальність. Територіям, які ближче до росії, які у більшій зоні ризику, повинні давати спеціальні економічні інструменти».

Мер уточнює, що можна зняти податкове навантаження: позбавити ці території деяких податків, наприклад, на 10-20-30 років.

«Ми про такі ініціативи говорили з президентом, він принципово підтримує подібні ідеї. Зараз вивчаємо практики спеціальних економічних зон у різних країнах, а також намагаємось співпрацювати з потенційними інвесторами, щоб від них почути потреби», - анонсував Сєнкевич.

Він також назвав пріоритетні галузі бізнесу, які розвиватимуть після перемоги. Це, у першу чергу, виробництво будівельних матеріалів, будівельної техніки, транспорту, експорто орієнтовані виробництва, аже Україна після закінчення війни буде одним з великих ринків.

Новини

16 травня 2024
15 травня 2024