Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня

  • 16:59
  • 19.04.2024

Очільницю Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Наталію Гуменюк звільнили з цієї посади. Напередодні цього просили українські медійники.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

У пресслужбі Сил оборони півдня провели ротаційні заходи — на посаду речника шукають нового фахівця.

У Генштабі зазначили, що Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме в штатному режимі та організовуватиме співпрацю з представниками медіа, які мають відповідну акредитацію.

Полковник Наталія Гуменюк.

Полковник Наталія Гуменюк.

16 квітня українські медійники просили військове керівництво замінити начальницю пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк на «більш компетентну» і не допускати її до комунікацій.

Під такими вимогами підписалися понад 70 журналістів, видань і організацій. У заяві вони стверджують, що Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини рф у Херсонській області та не надає доступу до військових. Найбільш кричущим випадком у заяві назвали заборону заїзду на Херсонщину в підтоплені міста і села в день підриву Каховської ГЕС — тоді світові медіа заполонили посилання на свідчення російських «воєнкорів», адже від українських журналістів інформації майже не було.

Новини

2 травня 2024
1 травня 2024