У квітні Україна виробила десяток власних САУ «Богдана», далі буде більше — Зеленський

  • 07:30
  • 19.04.2024
Снимок экрана 2024-04-18 в 15.25.02

Українська промисловість у квітні уперше видала 10 самохідних артилерійських установок «Богдана».

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

– Частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції. Уже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 "Богдан", у травні й далі — ще більше, — повідомив президент.

Зазначимо, САУ «Богдана» — перша українська гаубиця з гарматою калібру 155 мм, що відповідає стандартам НАТО. Самохідна гаубиця призначена для виконання вогневих завдань з безпосереднього вогневого ураження обʼєктів противника на глибину бойових порядків бригад першого ешелону, а також завдання з загального бойового ураження.

Важливими характеристиками «Богдани» називають високу мобільність, точність, дальність, а також велику швидкість ведення вогню. «Родзинкою» цієї САУ є ствол калібру 155 мм, виготовлений з української сталі на вітчизняному обладнанні, що адаптований під стрільбу натовським боєприпасом. Для нарізки каналів ствола українське підприємство навіть спеціально створило відповідний верстат.

Новини

1 травня 2024
30 квітня 2024