Речниция Сил оборони півдня Наталя Гуменюк відповіла медійникам на заклик звільнити її. Критику вважає невиправданою

  • 15:58
  • 17.04.2024
гуменюк

Наталя Гуменюк прокоментувала заклик медійників усунити її від керівництва комунікаційним напрямком Оперативного командування «Південь».

В ефірі «Радіо Свобода» вона заявила, що журналісти нібито не навели жодних доказів перешкоджання їхній роботі, а пресцентр Сил оборони півдня не порушив жодних наказів командування.

– Те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії Каховської ГЕС, — це абсолютна неправда. Було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня в спрощеному порядку, — сказала Гуменюк, але додала, що це робилося «з огляду на безпеку операцій».

Також вона зауважила, що діяла згідно із наказом № 73 від головнокомандувача ЗСУ. У березні 2023 року Міністерство оборони внесло зміни до цього наказу. Він регулює роботу журналістів під час воєнного стану в Україні. Зокрема, змінилися правила отримання журналістами акредитації та були запроваджені спеціальні зони для перебування представників медіа. Представники Медіаруху заявляли, що більшість їхніх пропозицій не врахували.

16 квітня українські медійники просили військове керівництво замінити начальницю пресцентру Сил оборони півдня Наталю ГуменюкМедійники закликали замінити Наталію Гуменюк на посаді речниці Сил оборони півдня на «більш компетентну» і не допускати її до комунікацій.

Під такими вимогами підписалися понад 70 журналістів, видань і організацій. У заяві вони стверджують, що Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини рф у Херсонській області та не надає доступу до військових. Найбільш кричущим випадком у заяві назвали заборону заїзду на Херсонщину в підтоплені міста і села в день підриву Каховської ГЕС — тоді світові ЗМІ заполонили посилання на свідчення російських «воєнкорів», адже від українських журналістів інформація була майже відсутня.

Новини

30 квітня 2024
29 квітня 2024