Слідчі поліції повідомили про підозру трьом мешканцям Миколаївщини, які незаконно приватизували ділянку

  • 15:58
  • 16.04.2024
437574692_740014078322911_8739317137908428710_n

Зловмисники підробили державний акт на право власності на земельну ділянку та здійснили низку несанкціонованих змін у Держаному земельному кадастрі. У такий спосіб Первомайській селищній раді фігуранти завдали збитків на суму понад 350 тисяч гривень. Усім трьом загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Викрили протиправну діяльність фігурантів слідчі відділення поліції № 5 Миколаївського райуправління за оперативного супроводу регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що сертифіковані інженери-землевпорядники 71-го та 33-х років, за попередньою змовою, на підставі підробленого ними державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

До своєї протиправної діяльності зловмисники залучили керівника одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Посадовиця, на підставі підробленої документації, здійснила низку несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі. В результаті чого сформувала земельну ділянку приватної форми власності.

Своїми протиправними діями фігуранти незаконно приватизували земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 гектарів, що належить Первомайській селищній раді Миколаївського району. Своїми злочинними діями фігуранти завдали селищній раді збитків на суму понад 350 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

Нині слідчі за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомили 50-річній керівниці одного з відділів управління надання адміністративних послуг про підозру за ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України «Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї» та усім трьом фігурантам за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги».

Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

 

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024