Ми хочемо дати лікарням можливість отримувати більше пакетів від НСЗУ та надавати більше послуг, - Табунщик

  • 14:27
  • 16.04.2024
70ec86053a6f917e2ed49ccf4073d83c.i999x999x670

Сьогодні відбулося засідання профільної комісії Миколаївської обласної ради, де розглянули питання реорганізації закладів охорони здоровʼя області.

Про це повідомив перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик.

Питання стосувалися приєднання до обласної клінічної лікарні обласних стоматології, офтальмології, шкірно-венерологічного диспансеру, лікарні відновлення здоровʼя, до обласної дитячої лікарні – будинку дитини, а також інфекційної лікарні та центру паліативної допомоги до фтизіопульмонологічного центру. Окремим питанням було звернення трудового колективу стоматології до депутатів обласної ради. 

– Засідання вийшло досить дискусійним, і я хочу пояснити важливий момент. Ці рішення не означають, що зазначені лікарні закриються, навпаки – це реорганізація, що необхідна для подальшого розвитку цих закладів. Медики закладів, що приєднають, продовжать працювати і допомагати людям за своїм профілем. Таке рішення про приєднання лікарні в якості структурного підрозділу дасть можливість отримати додаткові пакети від НСЗУ та в рази підвищить їхній коефіцієнт за рахунок збільшення потужностей закладу. А значить, це дозволить допомагати ще якісніше та ще більшій кількості людей, - пояснив Табунщик.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024