Адаптація до зміни клімату: на Миколаївщині розробили стратегічний документ

  • 13:56
  • 16.04.2024

На Миколаївщині розробили проєкт стратегії адаптації до змін клімату. Документ мають затвердити на сесії облради.

Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що у червні 2021 року наглядова рада Проєкту  міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього природного середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів» обрала Миколаївську область як пілотну для  розробки стратегії адаптації області до зміни клімату.

Робоча група вже розробила проєкт документу, тепер його мають доопрацювати експерти APENA 3. Після чого його внесуть на затвердження депутатів Миколаївської обласної ради.

Документ ще не оприлюднили. У військовій адміністрації додали, що проєкт Стратегії адаптації до зміни клімату складатиметься з 5 розділів, де розписано цілі, аналіз змін клімату, оцінки вразливості, заходи та витрати на адаптацію.

На Миколаївщині розробили Стратегію адаптації до змін кліматуНа Миколаївщині розробили Стратегію адаптації до змін клімату

Зміна клімату на Миколаївщині

Раніше ми писали, що експерти проєкту Європейського союзу APENA 3 працюють над кліматичними стратегіями трьох пілотних областей України: Миколаївської, Івано-Франківської та Львівської.

Варто зазначити, що ще у травні 2023 року експерти проєкту презентували проміжні результати з оцінки вразливості секторів економіки до зміни клімату на прикладі Миколаївської області.

Тоді йшлося, що зміни середньорічних температур в області перевищують загальносвітові показники. Виявилося, що ця тенденція прискорюється протягом останніх 30 років з більш частими та інтенсивними грозами, зливами та шквалами. 

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024