На Миколаївщині оголосили підозри землевпорядникам та чиновниці Держгеокадастру, які незаконно приватизували ділянку

  • 10:33
  • 16.04.2024

На Миколаївщині оголосили підозри двом інженерам-землевпорядникам та керівнику одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Вони підозрюються в тому, що незаконно приватизували земельну ділянку площею 14 гектарів.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

За даними слідства, інженери-землевпорядники на підставі підробленого державного акту на право приватної власності на земельну ділянку розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж цієї ділянки. Йдеться про землі сільськогосподарського призначення в межах Первомайської селищної ради.

До своєї протиправної діяльності вони залучили посадову особу Держгеокадастру, яка на підставі підробленої документації здійснила ряд несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі, внаслідок яких сформовано земельну ділянку приватної власності. Внаслідок злочинних дій селищній раді завдали збитків на понад 350 тисяч гривень.

У ході проведення обшуків вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність підозрюваних.

В поліції Миколаївської області повідомили, що викрили протиправну діяльність фігурантів слідчі відділення поліції № 5 Миколаївського райуправління за оперативного супроводу регіонального управління стратегічних розслідувань та процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури.

Також повідомили, що підозрюваним інженерам-землевпорядникам 71 та 33 роки, а чиновниці – 50 років.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024