На Миколаївщині обстрілами пошкоджено 211 закладів культури: у Мінкульті розповіли про плани щодо відновлення

  • 15:28
  • 15.04.2024

У Миколаївській області пошкоджено 211 закладів культури. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час візиту на Миколаївщину, передає телеканал «МАРТ». 23 обʼєкти знищено повністю, 40% з них відновлено. Окрім того, відомо про часткові пошкодження ще 9 закладів обласного підпор ядкування.

Водночас найефективнішою є грантова підтримка, відзначив посадовець. Тому чим швидше держава, місцева влада і заклади культури зможуть заручитися допомогою донорів, тим швидше можливе відновлення зруйнованих об’єктів.

З фонду «Юнайтед24.Культура» планується профінансувати створення «Мистецького хабу» у підвальному приміщенні Миколаївського фахового коледжу культури та мистецтв.

Заступник очільника області Юрій Гранатуров подякував главі Мінкульуту за допомогу Миколаївщині в реалізації культурних проєктів. Зокрема, за провадження програми «Велика реставрація».

Також під час візиту Ростислав Карандєєв і представники обласної влади провели зустрічі з керівниками закладів культури та представниками медіа.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024