Миколаївській Могилянці хочуть передати томограф, яким 16 років користувалася лікарня №4: на ньому навчатимуть студентів-медиків

  • 13:56
  • 15.04.2024
287288_661aedf22a7048_90290639

Чорноморському національному університету імені Петра Могили у Миколаєві збираються передати комп'ютерний томограф, яким 16 років користувалася міська лікарня №4. 

Відповідний проєкт рішення «Про передачу об’єктів права комунальної власності Миколаївської міської територіальної громади до державної власності» опублікований на сайті міської ради, пишуть «НикВести».

Його балансова вартість складає 6,6 мільйона гривень, а сума зносу – 6,4 мільйона гривень. Спочатку техніку передадуть в державну власність – Міністерству освіти і науки України, а потім – миколаївському вишу. 

Замість нього лікарня вже отримала від держави новий комп'ютерний томограф, пояснила у коментарі «НикВести» керівниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай. 

— Цьому томографу вже під 20 років. А лікарня минулого року за кошти держави отримала новий і сучасний комп'ютерний томограф, як заклад, який уклав пакет з Національною службою здоров'я України на лікування інсультів. Його встановили у закладі і вже обстежили, здається, до тисячі людей, – сказала Ірина Шамрай. 

Томограф, який хочуть списати, в ЧНУ імені Петра Могили планують використовувати для навчання студентів медичного факультету, сказав у коментарі «НикВести» ректор університету Леонід Клименко. 

— Незважаючи на те, що він достатньо застарілий, ми використовуватимемо його за призначенням. Він буде використовуватись одночасно і для нашої університетської лікарні, і для навчання наших студентів-медиків. Тому що принцип роботи і цього томографі і вже сучасних один й той самий, – пояснив він. 

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024