Повторний огляд обмежено придатних розпочнуть із середини травня — Міноборони

  • 07:30
  • 15.04.2024
photo_5346240913875258512_y-1-1024x682

Із середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності тих військовозобов’язаних і військових, які раніше були визнані обмежено придатними.

Про це розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі президента України 12 квітня.

Він нагадав, що президент підписав закон №10313, який скасовує статус «обмежено придатний». За словами Гаврилюка, наразі триває погодження змін до наказу №402, що затверджує положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України. Тож із середини травня розпочнуть повторний огляд тих, хто раніше був визнаний обмежено придатним.

Гаврилюк також розповів, що для «більшої ефективності та прозорості» планується збільшити «потужності команд», які працюють у ТЦК та СП, а також перевести весь процес мобілізаційної кампанії у цифровий формат.

– Наша мета — забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов’язок захисту Батьківщини, — пояснив він.

За словами Гаврилюка, вже оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть потрапити під мобілізацію, в усіх 24 регіонах України та місті Києві.

Завдяки перезапуску електронної системи «Оберіг» також зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян.

Крім того, на конгресі Гаврилюк розповів про роботу рекрутингових центрів. З 11 лютого відкрито вже 10 таких центрів у п’яти регіонах: по одному — у Львові, Полтаві та Запоріжжі, два центри є у Харкові та шість — у Дніпропетровській області.

Планується, що до кінця липня відкриють ще 22 рекрутингових центри. Заступник міністра зазначив, що станом на 12 квітня рекрутери зареєстрували понад тисячу звернень. Більш ніж 200 людей уже оформлюються на посади.

– Ми очікуємо, що за результатами роботи рекрутингових центрів збільшимо кількість контрактів до чотирьох-п’яти тисяч на місяць, — заявив Гаврилюк.

Крім того, з початку квітня запущено агрегатор вакансій у лавах Сил оборони України, які були розміщені на платформах LobbyX, Work.ua, robota.ua та «OLX Робота». Це означає, що тепер в одному місці можна знайти єдину стрічку з усіма вакансіями, які розміщені на сайтах-партнерах.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024