В Миколаєві суд арештував коригувальників, які працювали на гру і наводили російські обстріли на Херсон

  • 11:54
  • 03.04.2024
eee8b6d94d55fa2a024662c5a69453ba.i999x999x670

В Миколаєві Центральний районний суд арештував чотирьох херсонців, підозрюваних в поширенні інформації про рух та дислокацію підрозділів ЗСУ.

Про це повідомили в прес-службі суду.

Підозрювані мали проросійські погляди та були знайомі між собою, ділились в розмовах та за допомогою електронних засобів зв’язку інформацією про переміщення та дислокацію ЗСУ на території Херсону та Херсонської області. Також вони здобували та поширювали інформацію про результати ворожих обстрілів.

– Одна з підозрюваних зазначені дані, з можливістю ідентифікації об’єктів на місцевості, відправляла іншій особі, яка знаходилась на тимчасово непідконтрольній Україні території Херсонської області. За місцем знаходження деяких об’єктів, інформацію про які надавали підозрювані, в подальшому наносились артилерійські удари та здійснювались скиди з БПЛА, внаслідок чого було травмовано кількох цивільних осіб і пошкоджено об’єкти інфраструктури, - розповіли в суді.

Розглянувши клопотання прокуратури, слідча суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати щодо кожного з підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою, без застави.

В СБУ повідомляли, що до складу ворожої групи входило четверо працівників місцевих автотранспортних компаній. Двоє фігурантів – водії маршрутних автобусів, під час перевезення пасажирів відстежували переміщення та пункти прибуття військової техніки. Ще двоє – диспетчери автопарків. У вільний від роботи час вони обходили місто, де проводили дорозвідку «потрібних» об’єктів.

Також зловмисники заводили довірливі розмови з персоналом АЗС та магазинів, щоб «втемну» дізнатися про ворожі «прильоти» та їхні наслідки.

– Усю зібрану інформацію поплічники агресора передавали керівниці групи, яка далі «звітувала» до воєнної розвідки рф (відомої як гру). Комунікацію з окупантами дистанційно підтримувала через «зв’язкового» з лівобережжя Херсонщини, - пояснили в СБУ.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024