Кабмін вніс правки, які дозволять мешканцям села на Миколаївщині отримати компенсацію за зруйноване житло

  • 16:59
  • 05.03.2024

Кабмін вніс зміни до Порядку використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Ймовірно, що тепер мешканці села Василівка Снігурівської ОТГ зможуть отримати компенсацію за зруйноване житло.

Про це повідомив голова Снігурівської військової адміністрації Іван Кухта.

– Громадяни, будинки яких постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, досі не мали змогу отримати кошти через неврегульованість самої процедури такої компенсації. 1 березня Кабмін вніс зміни до Порядку використання вищезазначених коштів. Маю надію, що найближчим часом постраждалі мешканці й Миколаївської, і Херсонської області нарешті отримають кошти на відновлення пошкодженого житла!” - написав Кухта.

Нагадаємо, раніше мешканці села Василівка Снігурівської ОТГ у Баштанському районі поскаржилися, що до сих пір не отримали компенсацію на відновлення пошкоджених будинків через підрив Каховської ГЕС. 64 сім'ї не отримали компенсації через некоректний порядок виплати, обласна військова адміністрація не могла перерахувати кошти до моменту внесення змін до порядку використання цих коштів. У порядку не було прописано, на які саме картки має бути виплата коштів.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024