До Миколаївської обласної лікарні хочуть прєднати стоматологію та шкірно-венерологічний диспансер

  • 11:54
  • 05.03.2024
274699_1

На базі Миколаївської обласної клінічної лікарні планують створити надкластерний заклад охорони здоров'я. До нього увійдуть Миколаївська обласна стоматологічна лікарня, офтальмологічна лікарня, шкірно-венерологічний диспансер та лікарня відновного лікування. 

Відповідну рекомендацію у четвер, 29 лютого, прийняла робоча група з вивчення питання фінансового забезпечення КНП сфери охорони здоров'я Миколаївської обласної ради, пишуть «НикВести».

За словами в.о. голови Миколаївської обласної ради Антона Табунщика, об'єднаннямедзакладів допоможе отримати додаткові контрактування за різними напрямками медичної допомоги від НСЗУ. Також при оптимізації роботи медичних закладів також зачепить адміністративний та обслуговуючий персонал.

— Я пропоную створити надкластерний заклад на базі обласної клінічної лікарні і в перспективі доєднати декілька монолікарень. З урахуванням в майбутньому перспективи додаткових контрактувань по напрямках і оптимізації штатної чисельності, з урахуванням, перш за все, збереження сестринського персоналу, молодшого, середнього, старшого і лікарів. І, саме головне, дати змогу зростання або перекваліфікації лікарів, бо така потреба 100% буде. Все, що стосується, звісно, адмінперсоналу або обслуговуючого персоналу, навіть керівного, тут буде стояти питання щодо оптимізації, — сказав Антон Табунщик. 

Комісія проаналізувала, що фінансові показники медичних закладів, які планують реорганізувати, за останні роки демонструють стабільне зростання, але об'єднання дозволить підвищити їх фінансову стійкість та забезпечити можливість контрактування з Національною службою здоров'я України.

 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024