В Миколаєві почали судити прибічника рф, який передавав окупантам позиції ППО

  • 10:33
  • 05.03.2024
8c21ec45a4e2c833ea317d94625d4dac.i999x999x670

Відбулось перше судове засідання по суті у справі 42-річного обвинуваченого у передачі рф позицій ППО в Миколаєві.

Про це повідомили в Центральному районному суді Миколаєва.

Місцевого мешканця обвинувачують в незаконному поширенні інформації про дислокацію ЗСУ. Судовий розгляд здійснюється під головуванням судді Івана Дірка.

“Чоловік, за допомогою месенджеру «Telegram» поширив в групі проросійської спрямованості, учасниками якої є громадяни рф, скріншот з сервісу «Google Maps» з місцем розташування підрозділів ЗСУ. В подальшому, він надіслав кілька фотозображень, в яких містилось розташування підрозділів протиповітряної оборони у Миколаєві з можливістю ідентифікації їх на місцевості”.

“В цій групі обвинувачений неодноразово залишав коментарі, що виправдовують збройну агресію проти України, висловлював сподівання на окупацію міста, бажання воювати на боці держави-агресора, антиукраїнські твердження”, - розповіли в суді.

Обвинувачений частково визнав провину, зазначив, що деякі з його висловлювань були вирвані з контексту, погодився в подальшому надавати покази.

Судом встановлено порядок дослідження доказів по справі, зокрема, допит обвинуваченого, після чого буде досліджено письмові докази. Наразі у засіданні оголошено перерву.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024