На Миколаївщині у майже 40 закладах освіти вже чергують поліцейські

  • 10:20
  • 03.03.2024
06000lbb-ec0a-779x446

На сьогоднішній день у 38 навчальних закладах Миколаївської області вже чергують працівники поліції для забезпечення безпеки дітей.

Про це повідомив очільник ГУ Нацполіції Миколаївщини Сергій Махно в інтервʼю ТРК «МАРТ».

Він нагадав, що цей проєкт був ініційований державою і впроваджується зараз в прифронтових регіонах, у тому числі, й на Миколаївщині задля безпеки дітей, щоб ніхто зі сторонніх людей не проніс у навчальний заклад вибухівку, зброю або інші предмети, які можуть нашкодити дітям та іншим учасникам навчального процесу.

— Вже заступили на службу ті поліполіцейські, які забезпечують безпеку освітнього процесу. Ми провели відповідний відбір цих поліцейських, це як правило молоді хлопці та дівчата, які пройшли певні тестування, зокрема психологічні, з якими проведено відповідну роботу щодо налагодження взаємодії саме з дітьми, ювенальну так звану. На сьогоднішній день відпрацьовуємо чіткі алгоритми взаємодії з іншими поліцейськими, щоб при надходженні інформації від такого поліцейського до чергової частини, де територіально знаходиться цей заклад освіти, щоб якомога швидше прибували групи швидкого реагування, слідчо-оперативні групи для надання допомоги, – заявив він.

Сергій Махно додав, що завдяки такому нововведенню в поліції знатимуть про всі події та правопорушення, які можуть бути скоєні або готуються на території освітніх закладів. Усі поліцейські зможуть оперативно діяти під час надання медичної допомоги, при пожежі і тд.

Очільник Нацполіції також повідомив, що наразі продовжується набір поліцейських на цю програму, вони будуть зараховані в штатну чисельність управління поліції охорони і по контракту нести службу, займаючись освітньою безпекою.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024