Прикордонниця з Волині допомагала військовозобов'язаним втекти до Польщі. Їй оголосили підозру

  • 07:50
  • 02.03.2024
news_20180619_171456_1529417696

Державне бюро розслідувань викрило групу, яка переправляла військовозобов'язаних через кордон до Польщі. Їм допомагала інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

За даними слідства, з групою заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. 

Інспекторка під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Устилуг-Зосин» не вносила дані про них до системи «Гарт-1». Це давало можливість чоловікам перетнути кордон і потрапити до Польщі.

За такою схемою група переправила за межі держави щонайменше 168 людей. Вартість такої «послуги» становила 3,5 тисячі доларів. Клієнтів ділки шукали у соцмережах.

Спецпрокуратура зазначає, що ця прикордонниця дозволила перетнути кордон чотирьом військовозобов’язаним чоловікам, утім перевіряється її причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Інспекторці оголосили підозру за ч. 2 ст. 332 КК України — незаконне переправлення людей через держкордон України за попередньою змовою групою людей, з використанням свого службового становища. 

Жінці загрожує до 7 років ув'язнення. Також до суду подали клопотання про обрання фігурантці запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Наразі розслідування триває, встановлюється повне коло причетних до протиправної діяльності.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024