Сєнкевич: у миколаївців забиратимуть прибудинкові території, якщо там незаконно організовуватимуть парковки

  • 12:22
  • 01.03.2024
Сенкевич 4

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пригрозив миколаївцям, які перекривають проїзд до двору шлагбаумами та влаштовують платні парковки забирати орендовану землю.

Про це він заявив під час засідання сесій Миколаївської міськради у четвер, 29 грудня.

– Були окремі історії, прояви локального сепаратизму на окремих територіях житлових забудов. Оформлювали ОСББ, сказали: «Дайте нам землю у постійне користування». Фактично там копійки за обслуговування цих земельних ділянок цими ОСББ. І вони починають локальний сепаратизм. Перекривають внутрішньоквартальні проїзди, ставлять шлагбауми та беруть гроші за парковку. Тобто заробляють на цьому гроші, при цьому не сплачують гроші у місцевий бюджет за ці стоянки. Якщо подібні заходи проводяться, через управління земельних ресурсів ми ініціюємо і будемо виносити на сесію міськради щодо розривів подібних договорів, — зазначив міський голова.

В той же час депутат Андрій Янтар зауважив, що людей можна зрозуміти, адже іноді подвір’я біля будинку перетворюється у проїзну зону. Він запропонував подумати над тим, як захистити житлову зону від проїзду транспорту та можливість поставити відповідні дорожні знаки.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024