Миколаївці просять депутатів розпустити комісію з перейменування та створити нову з громадських активістів

  • 11:54
  • 01.03.2024
190063

Миколаївці незадоволені роботою топонімічної комісії. Містяни звернулися до депутатів Миколаївської міськради з проханням розпустити комісію та створити нову.

Про це йшлося на сесії міськради 29 лютого, пишуть «НикВести».

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зачитав депутатам звернення містян, у якому йшлося про невдоволення громадськості висловленнями голови комісії Олександра Тригуба стосовно назв деяких вулиць, а також ігнорування думки містян членами комісії.

— Голова топонімічної комісії Олександр Тригуб дозволив собі зробити непристойні заяви, які викликали величезне обурення у миколаївської патріотичної громади. Людина яка вчить студентів, захищає і виправдовує царського опричника Потьомкіна. Не менше дивує бажання зберегти назву вулиці Декабристів. Своє рішення мотивують тим, що декабристи були жертвами репресій царської влади. Якщо виходити з цієї логіки, то Центральному проспекту треба було повернути ім'я Леніна, оскільки він теж піддавався царським репресіям, — йдеться у зверненні.

Миколаївці вимагають провести аудит роботи діючої комісії та розпустити її. Натомість пропонують створити нову, членами якої стануть «патріотичні» громадські активісти.

— У разі невиконання наших вимог? залишаємо за собою свободу дій, — йдеться у зверненні.

Депутат Андрій Янтар підтримав таке звернення. Він зазначив, що неодноразово був присутній на засіданнях комісії та невдоволений її роботою.

— По-перше, громадськість не приймала участь у засіданнях комісії, мені з першого разу не дозволили приймати участь, на другий раз я все ж таки потрапив… Там стаються конфлікти з військовими навіть, наприклад, військовий, голова Асоціації інвалідів учасників АТО Роман Бойко написав заяву про вихід зі складу комісії, — сказав Андрій Янтар.

Депутат Володимир Топчий розповів, що також слідкував за засіданнями комісії і не розуміє, за яким принципом її члени обирали назви для об’єктів, що підлягають перейменуванню. Однак він не підтримав ідею з розпуском комісії. Натомість Володимир Топчий запропонував колегам вислухати її голову Олександра Тригуба та інших членів.

— Я декілька разів слухав комісію, мені теж не все там сподобалося і було не зрозуміло, як люди підходять до перейменування вулиць. Я так думаю, якщо таке питання виникло, треба покликати голову комісії і поспілкуватися, а не слухати лише одну сторону. Я думаю, не правильно розганяти комісію, треба заслухати її членів, — сказав він.

В результаті депутатами було прийняте рішення запросити представників на одну з комісій Миколаївської міськради, щоб надати депутат можливість ознайомитися з двома сторонами питання. 

— Тож я прошу, в-першу чергу, комісію з законності опрацювати це звернення, — резюмував міський голова Олександр Сєнкевич.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024