«Помітно зменшилась допомога іноземних партнерів, темпи уповільнились», — Кім відзвітував про 30% відбудови Миколаївщини

  • 12:55
  • 23.02.2024
ким

Станом на лютий 2024 року відновлено понад 30% об'єктів інфраструктури. Найбільше відновлено лікарень та мостів, а найменше – житлової сфери. 

Про це повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтервʼю для YouTube-каналу «Фабрика новин», пишуть «НикВести».

Він також додав, що наразі темпи відновлення області знизились, оскільки зменшилась підтримка від міжнародних партнерів. 

— Ми зараз просуваємося значно повільніше. Перше – помітно зменшилась допомога іноземних партнерів. Через це темпи й уповільнились, але ми вже встигли багато чого. Приблизно 31-34% зараз відновлено, але це не пропорційно. Тому що ми там 98-99% відновили критичної інфраструктури і також ми відновили майже усі мости. Менший відсоток ми відновили багатоповерхівок та приватних будинків. Тобто ми відновили більше лікарень, соціальних об'єктів, доріг та мереж. А тих обʼєктів, яких багато – їх 12 тисяч – ми просто фізично не можемо усі їх відновити. Нам знадобляться ще роки для повного відновлення, – Віталій Кім. 

Нагадаємо, Королівство Данія спрямує чергову фінансову допомогу у понад 21 мільйон доларів на відбудову Миколаївської області.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024