«Я дуже вдячний меру»: Кім розповів про внесок Сєнкевича у оборону та відбудову Миколаєва

  • 08:18
  • 23.02.2024
Screenshot 2022-02-24 at 11-50-56 (11) Facebook

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону розповів про те, як він бачить відновлення міста та області після війни. Зокрема, говорили про це контексті нещодавньої онлайн презентації головного архітектора Миколаєва Євгена Полякова щодо відновлення та реновації житла у місті.

«Можна фантазувати, але відновлення якісне, за принципом build back better/відбудувати краще, ніж було можливе лише за наявності грошей в регіоні та місті. Гроші — це першочергово бізнес та податки. Тому маємо створити умови, щоб у післявоєнний час інвестори могли прийти і прозоро заробляти тут гроші», - каже Кім.

При цьому він відзначив роль Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича в цьому процесі.

«Я дуже вдячний меру. Є недооцінена позиція щодо його вкладу в оборону Миколаївщини, тому що він зі своєю командою займався цілим пластом роботи із забезпечення міста, ремонту та відновлення. Тому бачення Олександра Сєнкевича зара є, вони готують план. Останнім часом він займається пошуком партнерів, тих, хто допоможе у відновленні міста. І я вважаю, це правильна стратегія щодо того, як відбудовувати понівечене місто Миколаїв», - прокоментував голова ОВА.

Нагадаємо, міський голова Олександр Сєнкевич неодноразово наголошував на тому, що під час війни немає можливості займатися відбудовою міста, однак вже зараз маємо до цього готуватися. Тож завдяки співпраці з Європейською економічною комісією ООН, компанією OneWorks, данськими партнерами триває розробка нового Генерального плану. Крім того Миколаїв опрацьовує з данськими партнерами перспективу співробітництва в економічній сфері. Адже розвиток економіки — один з пріоритетів у роботі з Данією, яка вбачає Україну партнером та місцем для інвестицій, а не просто ринком збуту своїх товарів.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024