До кінця року у двох громадах Миколаївської області побудують 60 модульних будинків

  • 12:55
  • 22.02.2024
284747_65d5ee4e6e76d7_27193365

До кінця року в рамках роботи з відновлення постраждалих громад від російської агресії у двох громадах Миколаївської області побудують 60 модульних будинків.

Про це під час брифінгу, 21 лютого, повідомив виконувач обов'язків директора Агенції регіонального розвитку Миколаївської області Євген Бабков, пишуть «НикВести».

У рамках спільного проекту з молодіжною благодійною організацією «Молодь з місією», Агенція планує встановити 60 модульних будинків у Первомайській та Шевченківській громаді.  

Перший етап будівництва передбачає встановлення 30 модульних будинків у червні, а другий – у вересні. Модульні будинки розміром 40 квадратних метрів складатимуться з фундаменту та сендвіч-панелей та будуть утеплені. 

— Ми підписали меморандум з молодіжною благодійною організацією «Молодь з місією» щодо будівництва модульних будинків у Первомайській та Шевченківській громаді, які найбільше постраждали від російської агресії. Модульні будинки складатимуться з фундаменту, туди встановлюють сендвіч-панелі, вікна, двері. Будинок йде вже утеплений, і звісно, якщо в ньому є опалення він утримує температуру до -19 градусів, – повідомив Євген Бабков. 

Кожен з цих будинків буде переданий мешканцям за символічну ціну однієї гривні і перейде у їх власність.

— Люди його зможуть встановити у себе на ділянці для того, аби потім відновити своє житло або вони можуть жити там. Цей будинок умовно продається мешканцям за одну гривню і переходить у їх власність. Тому люди які наразі не мають житла в громадах, можуть повернутись і жити в цих будинках, – повідомив він.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024