Судитимуть священника з Херсона, який торгував зброєю та боєприпасами

  • 13:56
  • 09.12.2023
hujhursb5kbla6uzav7p

Священник Української православної церкви московського патріархату облаштував схорони, де зберігав зброю та боєприпаси.

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, у вересні 2023 року він продав два зенітно-ракетні комплекси «Ігла», призначені для ураження повітряних цілей, а також три порохових заряди до ручного протитанкового гранатомета. За це він отримав 3 тис доларів США. 

Також правоохоронці встановили місцезнаходження ще двох схронів зі зброєю і боєприпасами. Вони розміщувалися у підвалі багатоповерхового житлового будинку та на земельній ділянці, що належить чоловіку. Серед виявленого – кулемет, автомат АК-74, порохові заряди, гранати, набої з магазинами різного калібру, штик-ножі.

Нагадаємо, йдеться про ієромонаха Віктора, справжнє ім'я якого — Віталій Інякін. Після інформації про його затримання, священника відлучили від богослужінь.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо нього за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). На рішення суду обвинувачений очікуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося Херсонським РУП ГУ Нацполіції в Херсонській області, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024