«Режим воєнного стану використовують в корисливих цілях», — нардеп Чорноморов розкритикував обласну владу за наміри поза конкурсом затвердити головлікарем Пліткіна, у якого були обшуки

  • 14:27
  • 08.12.2023
нибулон черноморов

Народний депутат України від Миколаївщини Артем Чорноморов вважає, що керівництво Миколаївської області зловживає, намагаючись поза конкурсом затвердити сесією облради головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Олександра Пліткіна, у якого тиждень тому правоохоронці проводили обшуки у справі про привласнення майна та підробку документів.

Про це йдеться у публікації парламентаря у фейсбуці.

Артем Чорноморов вважає, що у липні 2023 року керівництво області мало б розірвати трудові відносини з Олександром Пліткіним. 

– Нагадаю, що під час візиту до Миколаєва Президент Володимир Зеленський зробив зауваження про те, що палати не пристосовані для комфортного перебування там дітей. На жаль, керівництво області не зробили справделивих висновків, а більше того, після обшуків за його місцем роботи та проживання, вирішили затвердити Олександра Пліткіна на посаді на постійно, без приставки тво. Ми депутати, коли приймали закон про правовий режив воєнного стану, дали можливість приймати керівників без конкурсу не для того, щоб цим зловживали. А дали інструмент, який має на меті пришвидшити процес найму керівників важливих для держави закладів, установ і підприємств. Насправді, я бачу, що це використовують в корисливих цілях, - написав Артем Чорноморов.

У ситуації з Олександром Пліткіним від вбачає «зловживання з боку керівництва області та нехтування очевидними фактами».

– Олександр Пліткін, на мою думку, знищує основний дитячий медичний заклад області. Він це робить навмисно, оскільки має кілька приватних клініки, співвласниками, чи керівниками в яких є його дружина, донька чи бізнес-партнери очільників області. Вважаю за доцільне спочатку провести службове розслідування, а потім підіймати питання призначення Пліткіна, а за результатами розслідування - вжити всіх заходів, щоб забезпечити подальшу належну роботу основної дитячої лікарні, в якій лікуються наші діти з всієї області. Тим паче, що підстав для цього достатньо, - написав Артем Чорноморов.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024