Країни Балтії висловили демарш Польщі через блокаду українських кордонів

  • 07:30
  • 06.12.2023

Країни Балтії — Естонія, Литва та Латвія — висловили польській владі невдоволення тим, що польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною.

Про це сказала речниця МЗС Естонії Бріта Кікас, пише ERR.

Вона зазначила, що ця тема неодноразово порушувалась у спілкуванні з Польщею. Так, у польському Міністерстві інфраструктури у Варшаві відбулася зустріч/демарш послів трьох країн Балтії. 

– Ми поважаємо право водіїв вантажівок висловлювати свою думку. На жаль, це призвело до складної ситуації, яка створює проблеми для інших перевізників і додаткові труднощі для української економіки. Ми порушували це питання з Польщею і сподіваємося, що рішення буде найближчим часом буде знайдено у співпраці між Польщею, Україною та Єврокомісією, — зазначила речниця.

Вона додала, що новий міністр закордонних справ Польщі планує найближчим часом відвідати Таллінн, де знову порушать питання польського страйку. 

Тема блокади руху на кордоні з Україною також обговорювалася під час зустрічі глави МЗС Естонії з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024