«Працюємо нон-стоп. Ситуація контрольована»: Кім заявив, що темп підняття води уповільнюється і впродовж доби вона піде на спад

  • 16:52
  • 08.06.2023
a9e28aabcbc60076166e82889cfae0c6.i999x999x670

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім завірив, що ситуація з підтопленням територій області та міста знаходиться під контролем. Всі служби відпрацьовують чітко по плану. Упродовж доби вода має піти на спад.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Віталій Кім заявив, що ситуація по області не така вже й погана. Біда об’єднала людей і зараз пів України допомагає Херсонщині. Миколаїв не стоїть осторонь, теж приймає людей і виконує всі накази від штабів, які займаються подоланням наслідків цього теракту.

— Два дні тому було створено додатковий штаб, який цілодобово працює – це Снігурівська та Горохівська ТГ на чолі з головою району. На зараз у нас є підтоплення 274 домогосподарств, евакуйовано 467 людей. На жаль, є одна жертва, слухайте будь-ласка владу та поліцію, і якщо кажуть, що небезпечно, то треба виконувати вказівки з евакуації. Що стосується перспектив: зовсім поганого у Миколаївській області нічого нема, у нас 17 населених пунктів, які по річці Інгулець. Назагал, темп підняття води вже уповільнюється, але в нас ще тримається потрохи додача води, тому що в нас є своя течія Інгульця та Південного Бугу і вона не впадає в море. Але темпи зараз дуже уповільнились, гадаю упродовж доби будемо бачити вже спад, - заявив Віталій Кім.

Він додав, що і для містян немає великої загрози. Так, є критична точка у 105 чи 107 см, але мова не йде про затоплення міста та евакуацію людей, можливе лише підтоплення. Проте за цим всім слідкують служби, які підсипають аварійні ділянки. 

— Ці дві доби ми працюємо нон-стоп. Щодо якості води, ми перевірили, відхилень немає. Перестрахувалися і заборонили продаж риби у Баштанському району, тому що очікуємо мор риби. Епідеміологічну ситуацію моніторимо. Все добре. Все спокійно. Працюємо над ліквідацією цього теракту. Назагал ситуація у Миколаївській області стабільна, контрольована, всі на своїх місцях працюють, - розповів кім.

Також Віталій Кім відмітив, що доповідав сьогодні президентові по ситуації в області, по заходам, які виконуються та плануються, щодо ситуації з водозабезпеченням та по виплатам Данської ради з прав біженців постраждалим. 

— Все йде за планом, все організовано і працює як швейцарський механізм. Тому, люди, долучайтеся до допомоги херсонцям. В нас все під контролем, не переймайтеся! - резюмував він.

 

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024