Колишній віцепрезидент США Майк Пенс хоче балотуватися на вибори-2024 від республіканців

  • 07:30
  • 06.06.2023
5-pens

Колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Майк Пенс подав документи, щоб балотуватися на пост президента у 2024 році. Він працював при Дональді Трампу.

Про це свідчать дані Федеральної виборчої комісії США.

Пенс, якому скоро виповнюється 64 роки, пропрацював понад десять років у Палаті представників США та був один термін губернатором Індіани.

Як відзначає Reuters, Пенс є затятим соціал-консерватором, який підтримував Трампа протягом усього часу його роботи в офісі, але дедалі більше дистанціювався від нього після поразки на виборах у 2020 році. Пенс навіть стверджував, що підбадьорення Трампом мітингарів, які напали на Капітолій 6 січня 2021 року, поставило його з родиною в небезпеку.

Як пише CNBC, колишній тісний союз Пенса з Трампом розпався після того, як він відмовився допомогти тодішньому президенту скасувати свою поразку Джо Байдену після виборів 2020 року.

Трамп як публічно, так і приватно тиснув на Пенса, щоб той відхилив ключові голоси за Байдена, поки Пенс головував на спільній сесії Конгресу. Але Пенс сказав, що це не в його повноваженнях, і так виграв Байден. Розрив Пенса з Трампом через вибори 2020 року зробив його ворогом деяких республіканців, зазначає CNBC.

Наразі Трамп має велику перевагу в опитуваннях серед республіканців, які зараз мають вже понад 10 оголошених кандидатів.

– Успіх кампанії Пенса залежатиме від того, чи зможе він залучити достатню кількість прихильників політики Трампа, яких відштовхує риторика та поведінка колишнього президента, щоб створити життєздатну коаліцію, — вважає Reuters.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024