Містечко «Казка» поки не може відновити роботу: чекають рішення суду

  • 09:19
  • 05.06.2023
Сказка

У Миколаєві досі не працює дитяче містечко «Казка» після трагічного випадку на одному з батутів – там загинула дівчинка.

Про це повідомляє СВІДОК.info.

За словами директорки «Казки» Наталі Димчишиної, вилучені під час обшуку документи дитячого містечка досі незаконно утримуються та не повертаються правоохоронними органами.

– Арешт на зазначені документи й досі не накладено, в порушення всіх встановлених законодавством строків. Засідання щодо накладення арешту переносилося вже декілька разів. Але, з огляду на порушення термінів, якщо рішення про арешт документів буде прийнято, воно буде протизаконне. Правоохоронними органами має бути повернуто всі вилучені документи, - каже вона.

Більш того, адвокат Дитячого містечка «Казка» не допускається суддею на засідання, аргументуючи тим, що установа не може самостійно представляти свої інтереси.

– Так, власником Дитячого містечка «Казка» є Миколаївська міська рада. Але, відповідно до Положення, містечко є самостійною юридичною особою, яка може здійснювати самостійне представництво в суді. Не зважаючи на ці пункти Положення, а також письмове підтвердження повноважень дитячого містечка «Казка» Власником (Миколаївською міською радою), суддя все одно категорично, самовільно, не допускає представника (адвоката) установи на засідання, - зазначила пані Наталія.

Наразі в Заводському районному суді знаходиться клопотання щодо накладення арешту на територію містечка «Казка» та все майно. Засідання щодо розгляду даного клопотання призначено на 12 червня.

– Але, з огляду на те, що вже декілька тижнів, в порушення всіх термінів, й досі не накладено арешт на вилучені ще 17 травня документи, то є сумніви стосовно того, що саме 12 червня буде прийнято якесь рішення щодо арешту території. Факт не допуску адвоката на судове засідання позбавляє права Дитяче містечко Казка захищати свої інтереси і не допустити накладення зазначених вище арештів, надаючи аргументи безпідставності даних рішень. Так, в межах території містечка, сталася жахлива трагедія. Працівники містечка висловлюють глибокі співчуття родині дівчинки. Але, трагедія сталася на ділянці, яка знаходилась у користуванні фізичної особи-підприємця, - зазначила директор.

Сам батут вже вилучено та вивезено с території правоохоронними органами.

– Взагалі не зрозумілим є доцільність накладення арешту на документи та все майно містечка. Відповідно до вимог чинного законодавства адміністрація містечка не має права втручатися в діяльність підприємця, здійснювати контроль його діяльності, зокрема з питань охорони праці й експлуатації об’єктів. Ці завдання покладено виключно на державні органи, які наділені такими повноваженнями. Дитяче містечко Казка є найулюбленішим місцем відпочинку дітей та дорослих. Також, на території містечка, здійснює свою діяльність Ресурсний центр, що мають підписаний Меморандум з містом, а також певні обовʼязки перед інвесторами. Вони проводять безкоштовну роботу з дітками соціально незахищених категорій населення. Взагалі, мені здається, що таким чином блокується робота Дитячого містечка «Казка, - резюмувала вона.

Наостанок у містечку сподіваються на відновлення справедливості та на те, що «Казка» невдовзі відкриє свої двері для малят.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024