Миколаївський зоопарк надав прихисток понад пів тисячі тварин, яких залишали миколаївці, коли від'їжджали з міста від обстрілів рф

  • 15:28
  • 04.06.2023
275437056_5006987429376800_6547722253588488660_n

Миколаївський зоопарк надав прихисток понад пів тисячі тварин, яких залишали миколаївці, які від'їжджали з Миколаєва через обстріли. 

Про це йдеться у сюжеті Deutsche Welle.

– Коли люди стали від'їжджати з Миколаєва, виїхало понад 250 тисяч людей. Нам почали привозити, приносити домашніх тварин. Це були і черепахи, і ящірки, і великі папуги, і маленькі папуги, і рибки. Приходить дитина, каже: "Будь ласка, у мене кролик, заберіть. Як ми приїдемо - ми кролика заберемо". І плаче. Ну, добре, давайте, брали того кролика. Брали шиншил, дуже багато різних тварин, - розповів журналістам директор зоопарку Володимир Топчий.

Загалом Миколаївський зоопарк прийняв від містян, що виїжджали, понад пів тисячі тварин. І лише за трьома десятками повернулися господарі, більшість колись домашніх улюбленців й досі залишаються в зоопарку.

– Це папуги. Ось папуги Жако у нас зараз сидять. Це папуги Фішера. Також люди принесли, виїжджали. Ще було у нас багато таких тварин: кролі, шиншили були, морські свинки. Ми вже багато їх віддали на відділи, бо вони пройшли карантин у нас і пішли по відділах. По здоров'ю вони більш-менш всі були здорові, хворих якихось не було тварин, всі більш-менш в нормальному стані, - розповідає у сюжеті керівник ветеринарного відділу Миколаївського зоопарку Олег Явкін.

Також він розповів історію чотирьох поні, яких до зоопарку привезли військові. 

– Ще чотири поні привезли з-під обстрілів українські військові. Нині поні ситі, доглянуті і залюбки позують на камеру. Були поні, вони в дуже нормальному стані, можна так сказати. Ми їх прищепили, обробили, подивилися їх, клінічний огляд зробили. Зараз вони в нормальному стані, вони вже в вольєрах, годуються, гуляють.

У сюжеті розповідають, як зоопарк жив під обстрілами та завдяки кому вдалося зберегти тварин під час відсутності водопостачання та електроенергії.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024