У драмтеатрі Миколаєва сподіваються відкрити велику сцену восени

  • 09:19
  • 03.06.2023

У Миколаївському академічному художньому драматичному театрі прикладуть максимум зусиль для зустрічі з глядачами у новому сезоні на великій сцені «храму Мельпомени».

Про це пише СВІДОК.info

– Днями ми завершили 100 ювілейний сезон на великій сцені у форматі «сцена на сцена». Вже 1 червня відкриваємо літній театральний сезон. Влітку розпочнуться реставраційні відновлювальні роботи наслідків, які ми отримали в минулому році під час бомбардування ворожої ракети, - каже він.

За словами Артема Свистуна, також відбудеться відновлення внутрішнього дворику й майданчику, але літній сезон буде продовжуватися в театральному салоні.

– Відновлення театру - це глобальна проблема, з якою ми спілкувалися під час закінчення опалювального сезону. Наприклад котельні – вони фактично вийшли з ладу ми, шукаємо або донорів, або грантодавців, які нададуть можливість поновити наші котли. Щоб готуватися до зимового періоду і зараз пошук грантових проектів щодо відновлення внутрішнього залу, який пошкоджений після вибуху 22 вересня. Також робота ведеться щодо ремонту основної сцени, туалетних кімнат, які також постраждали внаслідок обстрілу, - сказав він.

Складність виконання робіт полягає й в фінансуванні, а також у тому, що будівля театру є пам'яткою архітектури – необхідні додаткові погодження.

– Фактично велика сцена театру не працювала з 23 лютого 2022 року і от до 10 березня цього року. Майже рік. Зараз вона запрацювала, але без глядацького залу. Проте такий формат дає можливість глядачу поринути за лаштунки, анаш колектив просто перелаштовується. Ми прилаштувалися в «Сцені в укритті», сцені на сцені театр не припиняв свою роботу. Це головне, це виклик часу, який показує, що творче життя незламне воно продовжується.

Нагадаємо, що тільки дивом ворожа ракета не зачепила будівлю театру.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024